CALENDARIUM

A+ A A-

Katolički kalendar

Obiteljski kalendar za 2022. godinu  - katolički kalendar za cijelu obitelj

Obiteljski kalendar 2022 naslovnica

Sretni smo što vam možemo ponuditi novi “Obiteljski kalendar” za 2022. godinu. Ilustracije prikazuju prizore iz Starog i Novog zavjeta, a kao i prethodnih godina, ispod svake ilustracije nalazi se citat preuzet iz Biblije koji pojašnjava samu ilustraciju.

Sve ilustracije u ovogodišnjem kalendaru djela su Sare Matejčić koja je radila ilustracije i za neke naše prethodne kalendare.

Sara Matejčić rođena je 1993. u Rijeci, a 2012. završava Školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci, smjer grafički dizajn. Iste godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, gdje 2017. godine magistrira sa pohvalom za najuspješniju studenticu na katedri za slikarstvo. 

Izlagala je na brojnim grupnim izložbama od kojih vrijedi izdvojiti Izložbu participativnih muzeja (ICOM Hrvatska), Salone minijature “Rijeka Mini Art“, gdje je 2017. godine osvojila prvu nagradu u kategoriji slikarstvo te Godišnju izložbu članova HDLU. 

Aktivno se bavi štafelajnim slikarstvom, ilustracijom te grafičkim i web dizajnom. Od 2019. godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

U ovogodišnjem izdanju zadržali smo naše stalne rubrike; “Duhovna misao”, “Kutak za mozganje”, “Izlasci i zalasci sunca”, “Mjesečeve mijene”, “Kratice nedjeljnih i blagdanskih čitanja”, “Misli” i “Narodne poslovice” koje se nalaze u kalendariju uz svaki dan u godini. 

Pored svetkovina, blagdana, državnih praznika i važnijih liturgijskih dana postavljeni su znakovi koji pomažu u njihovu razumijevanju. Želja nam je ponuditi kalendar koji će korisnicima omogućiti jasan uvid u stupnjeve liturgijskih slavlja te važnost pojedinih blagdana i svetkovina u liturgijskoj godini.  
obiteljski kalendar tumac znakova

Uz datume i spomendane katoličkih svetaca nalazi se redni broj dana u godini i broj dana do kraja godine. Slikama i uputama označeni su počeci godišnjih doba i dani kada se prelazi na ljetno, odnosno, zimsko računanje vremena.

VAŽNO o Obiteljskom kalendaru!
Obiteljski kalendar je katolički kalendar u potpunosti usklađen sa Nacionalnim liturgijskim kalendarom Hrvatske biskupske konferencije koji je potvrđen i odobren od Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata 8. veljače 2008. godine. U skladu s time, pravilno su označeni i prema važnosti rangirani stupnjevi liturgijskih slavlja; svetkovine, blagdani, spomendani i ostali važni liturgijski dani.

Nadamo se da će svatko u vašoj obitelji pronaći ponešto za sebe, a isto tako, kao i do sada, biti će nam draga svaka vaša sugestija ili kritika koja bi pomogla da kalendar bude još kvalitetniji.Zahvaljujemo dragim prijateljima koji su svojim savjetima pomogli u izradi ovogodišnjeg kalendara.

 

Neka vas prate Mir i Dobro
Uredništvo

Rate this item
(33 votes)
More in this category: « Obiteljski kalendar

KONTAKT

CALENDARIUM
Uvala grabrova 18

51262 Kraljevica
Hrvatska

Obiteljski kalendar

Katolički kalendar za cijelu obitelj - zidni
kalendar na 12 stranica

OBITELJSKI KALENDAR ZA 2022.

U prodaji je Obiteljski kalendar za 2022. godinu - katolički kalendar na 12 stranica.

OBITELJSKI KALENDAR - Katolički kalendar za cijelu obitelj